Verjonging, anti-aging of pijnbestrijding? Hyaluronzuur in nanovorm

Als een goudvis ziek is, ga je dan de vis opereren of het water verversen?  Het antwoord ligt voor de hand: je zorgt dat de vis zichzelf kan herstellen door zijn omgeving in optimale conditie te brengen. De cellen in ons lichaam zijn als goudvissen die zwemmen in het water van het losmazig bindweefsel. Er is nu een nieuwe manier beschikbaar om dat ‘water’ in een betere conditie te brengen en het regeneratieve vermogen van je cellen te stimuleren. Nano Cellcare therapie wordt op de huid uitgevoerd: nano (zeer kleine) deeltjes hyaluronzuur in combinatie met nano mineralen uit de Dode Zee worden gemakkelijk opgenomen door de huid, voeden direct het bindweefsel en daarmee je hele lichaam. De lange weg van opname via de mond, darm en bloed wordt overgeslagen. Dit is de voornaamste reden waarom Nano Cellcare Therapie zo effectief kan zijn.Nano cellcare

In 2022 heb ik een nieuwe therapie geintroduceerd in de praktijk. Het besluit om zoiets te doen is niet licht genomen want ik had wel enige voorwaarden aan mijzelf gesteld. Past het in een holistisch concept? Voegt het iets toe aan de bestaande behandelingen? Is het effectief en vooral, kan het ingezet worden bij chronische klachten? Aan al deze ‘eisen’ voldoet Nano Cellcare en het heeft nog meer voordelen. Deze therapie is meer dan een nuttige aanvulling op het gebied van complementaire zorg. Nano CellCare Therapie ‘blaast’ nanodeeltjes puur hyaluronzuur en mineralen direct op de huid en voedt op ongekende wijze het lichaam. Logisch dat je kunt zeggen dat hiermee het zelfgenezend vermogen wordt aangezet.

Mineralen uit de Dode Zee

Hyaluronzuur is een disacharide (suiker) en kan direct worden opgenomen door de cellen. De mineralen uit de Dode Zee bestaan uit een mix van calcium, kalium, natrium, magnesium plus vele sporenelementen en halogenen zoals chlorine, jodium en bromide. Nano Cellcare Therapie zorgt voor een directe transdermale (door de huid heen) opname in het losmazig bindweefsel. Dit bindweefsel heeft verschillende benamingen zoals fascia, Basis-Bio-Regulatie-Systeem (BBRS), extracellulaire matrix, losmazig bindweefsel en reticulair bindweefsel. Het is kort gezegd de ‘lijm’ die de rest van het lichaam bij elkaar houdt, soepel laat bewegen en verdedigt tegen ziektekiemen. De fascia in je lichaam bestaat uit vliezen die alles verbinden: als je met je oog knippert, weet je grote teen dat ook. Het is het smeermiddel tussen de gewrichten dat net als de vliezen bestaat uit … bindweefsel. Bindweefsel bevat behalve water en spiervezels ook collageen en elastine.

Bindweefsel

Bindweefsel kun je vergelijken met het ‘water’ in de vissenkom. De cellen en – iets groter – je botten en organen ‘zwemmen’ in dit weefsel. De beroemde geneeskundige Alfred Pischinger bewees al dat als de matrix van bindweefsel alles in het lichaam met elkaar verbindt, vrij is van gif, het organisme als zodaning in zijn geheel optimaal functioneert. Het bindweefsel heeft als hoofdbestanddelen: water, zuurstof, vitamine C en hyaluronzuur. Dat laatste stofje blijkt cruciaal voor de werking van het gehele lichaam. Het is een transportmolecuul met meerdere eigenschappen en ja, het neemt in hoeveelheid af vanaf het 25e levensjaar. Veroudering is in feite verdroging en dat zie je als eerste aan de huid. Vergelijk de huid van een baby met een 80-jarige en je begrijpt wat ik bedoel. Al jaren wordt hyaluronzuur in crèmes verwerkt om de huid soepel te houden maar dat is eigenlijk letterlijk water naar de zee dragen. Hyaluronzuur werkt optimaal als het transdermaal aanwezig is. En dat is nu precies wat Nano CellCare Therapie doet.

nano cellcare
Hyaluronzuur in nanovorm

Hoe gaat het in zijn werk? Met een speciale, gepatenteerde methode wordt hyaluronzuur genanoniseerd tot een grootte van 20-600 nanometer. Om je een idee te geven hoe klein dit is: 1 millimeter is 0.001 meter en 1 nanometer is 0.000000001 meter. Dit betekent dat het rechtstreeks door de huid heen kan gaan en in het losmazige bindweefsel terechtkomt.
Hyaluronzuur heeft de volgende eigenschappen:
1) Omdat het 1000x zijn gewicht aan water kan bevatten bevochtigt hyaluronzuur niet alleen de huid maar ook de organen, weefsels en zelfs gewrichten. Tevens versterkt het de elasticiteit van de weefsels.
2) Het beschermt het lichaam vanwege zijn sterke antioxiderende eigenschappen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Het versterkt de werking van vitamine C.
3) Het bevordert wondgenezing vanwege zijn antibacteriële eigenschappen en indirect helpt het daarmee het lichaam om virussen en andere gifstoffen op te vangen en af te voeren.
Je kunt Hyaluronzuur ook slikken ter verbetering van de huid, maar de werking in Nano CellCare Therapie is breder.

Verjonging

Hyaluronzuur zit overal in je lichaam maar vooral in het bindweefsel zoals in de huidlagen. Daarom zit het ook in vele crèmes die de huid verjongen. Verjonging klinkt altijd goed maar wat betekent het? Het betekent het optimaal functioneren van de cellen in je bindweefsel. En die optimale omgeving bevat vooral hyaluronzuur, collageen, vitamine C, water en enkele andere stoffen. Zoals het eerder genoemde water in de vissenkom. Zonder het water of met een verminderde kwaliteit ervan, kunnen je cellen niet optimaal functioneren. Je lichaam raakt in disbalans en kan uiteindelijk ziek worden. Toevoeging van hyaluronzuur, vitamine C en mineralen rechtstreeks in dat bindweefsel kan dat proces keren en de balans herstellen.

Pijn, allergie of eczeem?

Zijn er klachten? Ervaar je pijn, genezen wonden niet snel of zit je letterlijk niet lekker in je vel door eczeem, allergie of een negatieve gemoedstoestand? Natuurlijk dacht ik tot nu toe als complementair werkend therapeut als eerste aan voeding en de werking van je darmen. Vanaf nu denk ik als eerste: verhoog het gehalte aan hyaluronzuur in je lichaam, samen met de nodige mineralen en je zult zien dat er al vrij snel een verandering plaatsvindt in je lichaam. Klinkt te mooi om waar te zijn? Je zou het bijna zeggen en mij geloven op mijn blauwe ogen zou ik ook niet doen. Wat je wel kan doen is minimaal 4 tot 5 behandelingen nemen en ik denk dat je dan versteld zal staan wat voor jou oplevert. Zo kreeg ik van een vrouw van 45 terug dat het eczeem in haar gezicht na twee behandelingen voor 80% weg was. Een ander merkte op dat haar huid na één behandeling al zachter begon aan te voelen. Een derde meldde spontaan dat de pijn in haar knieën weg was na de derde behandeling.

Als je het niet probeert weet je ook niet wat je mist.

nano cellcareBehandeling met Nano Cellcare

Tijdens de behandeling lig je ontspannen op de buik met ontblootte rug. Een behandeling bestaat uit het nanoriseren van een cartridge hyaluronzuur en een cartridge gevuld met mineralen uit de Dode Zee. De stoffen zijn opgelost in chirurgisch water wat een constante zuiverheid garandeert.  De meeste mensen ervaren als eerste een weldadige ontspanning tijdens en na de behandeling omdat de doorbloeding wordt gestimuleerd en het vegetatieve (parasympaticus) zenuwstelsel tot rust komt. Wil je echte mensen hun verhaal horen doen? Klik dan hier. Wil je weten voor welke klachten het zou kunnen werken? of wil je het direct uitproberen? Neem dan contact op voor een afspraak.

Na 4 behandelingen met Nano CellCare Therapie: Mijn hoofdklacht was lage rugpijn en die pijn is nu voor 40% weg maar er is veel meer gebeurt: Mijn lichaam en geest komen meer in balans waardoor ik letterlijk mijn vleugels beter kan uitslaan. Ik kan meer hebben. Ik ga niet meer onderuit wat er ook gebeurt los van de problemen die ik heb in mijn leven. Ik voel mij emotioneel stabieler want ik ben in deze maand probleemloos gestopt met roken. Hierdoor begon ik zoals veel anderen te snoepen. Niet omdat ik zin in roken had maar om het momentje voor mezelf te hebben. Toen ik merkte dat ik dikker werd, zei ik tegen mezelf that’s it, dat gaan we niet doen zo! Vervolgens heb ik zonder problemen alle suiker laten staan. In een keer draaide het zich; ik zei altijd tegen mezelf ik ben dik en nu zeg ik tegen mezelf; ik ben slank en het is net alsof daardoor een polariteit is omgedraaid in mezelf.
H.P. Amsterdam