Allergieën en intolerantie

Ben je vaak verkouden zonder directe oorzaak van koude of uitputting? Ben je in het voorjaar vrijwel altijd “de klos?” Weet je van jezelf dat je bepaalde zaken beter niet kunt eten omdat je lichaam dan vreemd reageert? Dan heb je een goede kans op een voedsel, pollen, haren en/of stof allergie/ -intolerantie. Er is een duidelijk verschil tussen een allergie en een intolerantie. Van allergie spreken we als je een wespensteek krijgt of een pinda eet en binnen 20 minuten in een anafylactische shock terecht komt als er geen direct hulp per ambulance of epi-pen aanwezig is.

Ik kon geen banaan en avocado eten terwijl ik ze heel lekker vind en ze volgens mij behoren tot het gezonde voedsel. Ik heb voor elk 2 keer een behandeling met photonwave gekregen en –geloof het of niet- ik eet nu regelmatig een banaan of een avocado zonder enige reactie

– I.M. Sneek

De mensen die een anafylactische shock hebben meegemaakt vergeten dat niet meer. Ik zou met mijn expertise en apparatuur de oorzaak hiervan kunnen opsporen en mogelijk kunnen verhelpen. Intolerantie op voedsel, pollen en stof wordt vaak veroorzaakt door schimmels en virussen die met het stof en de pollen het lichaam inkomen en de slijmvliezen in het lichaam irriteren. Ben je intolerant en/of allergische dan is bovendien de kans groot dat je darm niet optimaal functioneert en dat er mogelijk zelfs sprake is van een ‘leaky gut.’ Slijmvliezen zijn de eerste defensielinie van het lichaam. Als ze in je neus opzwellen kun je ervan uitgaan dat ze overal in je lichaam reageren. Je lichaam komt dus in een voortdurende staat van code oranje of rood en dat kost behalve veel energie ook je gezondheid op de langere termijn. Klachten in de darm geven daarnaast mogelijke klachten in de longen, het kno gebied en de huid.

Het weglaten van voedsel die deze klachten veroorzaakt is slechts een tijdelijke oplossing want je neemt er de werkelijke oorzaak niet mee weg. Dat laatste is weliswaar een zoektocht maar in veel gevallen krijg ik die toch na een paar consulten boven water. Bovendien zijn overgevoeligheidsreacties op deze stoffen maar ook op vaccins, medicijnen en WiFi voor een groot deel te desensibiliseren (ongevoelig te maken). Dit verhoogt de levenskwaliteit aanmerkelijk.

De meest voorkomende intoleranties zijn die voor; pinda’s, lactose, gluten, sulfiet (wijn) en caseïne (kaas). Feitelijk zijn dat de welbekende exotoxinen waar zich tegenwoordig meestal ook nog een portie bestrijdingsmiddel of zwaar metaal aan hecht. Zo kwam gluten intolerantie voor de introductie van kunstmest en pesticiden niet voor. Er is daarnaast een link te leggen tussen aluminiumvergiftiging en graan.

De intolerantie en allergische reacties op pollen, schaal- en schelp dieren, sommige soorten fruit, kattenharen en kleurstoffen, zoals tartrazine, salicylaten en natuurlijk het onvolprezen zeer hypoallergene E620 t/m 627/ Mononatriumglutamaat. Wie niet tegen MSG (Ve-Tsin) kan heeft een ontgiftingsprobleem ook wel methylatie door de lever genoemd. Dit is overigens wel met succes te behandelen

Ben je voor het één allergisch dan ben je vaak ook allergisch voor het ander. Het is lastig die stoffen te vermijden omdat er altijd een spoortje ergens in kan zitten in een voedingsmiddel dat je niet verwacht. Kruisreacties kunnen ook voorkomen en bijvoorbeeld iets onnozels als wasverzachter bevat eiwitten waar mensen zeer allergisch op kunnen reageren!

Hieronder volgt een overzichtje:

Allergieën en intolerantie

Kattenharen: Varkensvlees
Pinda: Walnoten, pekan noten, soja, groene bonen, erwten, linzen, lupine
Berkenpollen: Appel, hazelnoot, wortel, aardappel, selderij, kers, peer, walnoot, perzik
Linzen: Soja, pinda
Grassen: Aardappel, tomaat, tarwe, pinda
Vis en schaaldieren: Garnalen, mosselen, oesters, banaan
Koemelk: Soja(-melk), geitenmelk, schapenmelk, rundsvlees
Latex handschoenen: Banaan, avocado, kiwi, kastanje, papaja, vijgen, aardappel, tomaat

Overmatige stress en de daaraan gelieerde emoties kunnen intoleranties triggeren. Feitelijk komt bij elke vorm van stress het immuunsysteem onder druk te staan en de zwakste schakel breekt als eerste. Bij de één geeft dat astma, de ander breekt een been en de derde ontwikkelt een allergie. Binnen de lifecoaching spreken we niet voor niets over je allergiepunt of je krijgt al ‘griep’ als je aan je (………) denkt. Emoties en mentale constructies spelen een belangrijke rol en die worden dan ook meegenomen in de behandeling van allergieën en intoleranties. Het doel is om met zo min mogelijk sessies zoveel mogelijk resultaat te boeken. Meestal zijn 2-3 sessie met hetzelfde middel voldoende om de intolerantie te keren.

Bij alle behandelingen blijf je geheel gekleed.