straling

Straling is een onderdeel van ons leven

Voel je je wel eens moe op het verkeerde tijdstip van de dag? Heb je concentratieproblemen, last van je korte-termijngeheugen, pijnen, oriëntatieklachten en/of duizeligheid? Heb je andere chronische klachten die niet of maar heel langzaam helen? Dan zou je last kunnen hebben van een te grote stralingsbelasting die jouw weerstand structureel ondermijnt.

Hayo is mijn held. Ik kwam na een zoektocht in de gezondheidszorg met zeer forse EHS (electro hyper sensitiviteit) klachten bij Hayo Bol terecht. Met een gerichte  aanpak van Hayo op verschillende fronten heb ik nu mijn leven terug en kan ik sinds een jaar zelfs weer auto rijden. Hayo begeleid je met zijn encyclopedische kennis van natuurgeneeswijzen rustig en volhardend, en is daarbij ook nog een ontzettend aardige persoonlijkheid.
Kan hem van harte aanbevelen !

René Utrecht

electromagnetic spectrum
electromagnetic spectrum

Straling is overal (klik op de bovenstaande afbeelding voor een vergroting). Het zit in de aarde (een biologisch gegeven) en onze moderne apparaten maken daar nog eens extra magnetische straling bij. Een magnetisch veld hóeft niet schadelijk te zijn voor ons, dat ligt aan de sóórt straling die het veld afgeeft. Feit is wel dat elektrosmog de communicatie tussen je cellen verstoort. Dat geldt zowel voor de zenuwbanen, het hormonale systeem en de immuniteit. Straling is een therapieblokkade die ik in elk consult als eerste behandel zodat ik daarna beter kan meten wat er echt aan de hand is. Lees hier meer over.

Wat zijn de gevolgen van Straling ?

 • vermoeid, futloos gedeprimeerd, zonder duidelijke oorzaak
 • verzuring in de weefsels, verminderde opname van vitaminen en mineralen
 • last van duizelingen, druk achter de ogen en of hoofdpijn. Niet tegen drukte (winkelcentra, volle zalen) kunnen
  onrustig, zenuwachtig en klachten die ‘s nachts verergeren
 • slaapproblemen zoals nachtbraken, nachtmerries, en ‘s ochtends moe opstaan
 • niet meer diep kunnen slapen door het blauwe licht van onze beeldschermen, waardoor regeneratie van het lichaam verstoord wordt

Specifiek bij kinderen: onrustig slapen, dwars in het bed liggen, vaak ‘s nachts eruit en bedplassen.

Welke soorten straling zijn er?

De aarde is zelf een oorzaak van straling door de enorme massa en de draaiing. De Noordpool en de Zuidpool, de maan en de zon beïnvloeden het aardmagnetisch veld. Vroeger bouwde men zijn huis op de plaats waar het vee ‘s nachts stond te slapen. Dat is namelijk de minst belaste plek! Naast deze aardstraling, veroorzaakt door ondergrondse geopathische breuken en wateraders, heft de mens in de afgelopen eeuw veel nieuwe magnetische velden bijgemaakt.

stralingsbereik schedel kinderen

Tegenwoordig moeten we ook omgaan met straling van zendmasten, GSM netwerken, aardstraling, straling van draadloos internet, dect-telefonie, magnetrons, waterbedden, tv’s, beeldschermen, draadloos internet en last but not least; de mobiele telefoon. Op de illustratie is het effect van een mobieltje tegen het oor, op hoofden van verschillende leeftijden, met thermografie gefotografeerd.

Kan ik er wat aan doen?

Ja! We kunnen samen de straling uit je lichaam krijgen. Dat alleen is niet voldoende. Je kunt jezelf en je huis ook preventief beschermen. Daarvoor heb ik toegang tot middelen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze je beschermen.

Andere nuttige acties om jezelf te beschermen zijn:
 • Doe de magnetron weg! Dat klinkt nogal radicaal maar de magnetron is zeer schadelijk omdat de straling van het apparaat niet afneemt na gebruik.
 • Hou een dect-telefoon nooit aan het oor! Gebruik altijd de microfoon of koop er een die geen straling afgeeft zoals de Orchid of de E49 van Siemens
 • Plaats de wekkerradio minimaal 3 meter van je hoofd af! Het ding staat de hele nacht op je hoofd te stralen.
 • Verwijder zoveel mogelijk het metaal uit je bed. Waterbedden, dynamo’s, springveren en spiralen zijn magneetveldopwekkers en dus schadelijk
 • Zet je bed zo neer dat je niet met je hoofd tegen een muur ligt waar een radiator hangt, of waar aan de andere kant van de muur een computer staat! Elektrische bedrading in de muur en onder het bed voor het nachtlampje wekken een magnetisch veld op waar je lichaam slecht op kan reageren.

Hoe krijg ik meer informatie?

Als je meer informatie over straling wil, lees dan het artikel over Straling. Daarnaast geef ik regelmatig lezingen over straling en geef ik adviezen aan bedrijven. Voor persoonlijke adviezen kun je altijd contact met mij opnemen.

Reviews lezen van anderen die goed zijn geholpen?