gewrichtsproblemen

Whiplash en pijnklachten

Pijn in spieren en gewrichten komt vaker voor dan je denkt. We praten er niet veel over, omdat bij pijn vaak wordt gezegd of gedacht: “niet zeuren, gewoon doorgaan”. Pijn is een signaal van je lichaam en zegt je: er zit iets niet goed, er is een tekort of er is te weinig doorstroming. Spieren en gewrichten laten meestal als eerste het signaal van pijn merken. Als je steken in je lever voelt, dan is er wel wat meer aan de hand.

Pijn heeft vele oorzaken en je zenuwstelsel geeft het signaal af. Geestelijke pijn kan lichamelijke pijn triggeren en andersom. Gebrekkige spijsvertering kan een oorzaak van pijn zijn, net als blessures en een slechte bloedcirculatie van de haarvaten.

De bloedcirculatie is het eerste dat zou moeten verbeteren bij pijn. Daarvoor is fysische vaattherapie bij uitstek geschikt en er zijn speciale pleisters die ik hiervoor gebruik. Als de eerste echte pijn minder is kunnen we kijken naar de diepere oorzaak van de pijn. Die ligt vaak in een tekort aan mineralen en een teveel aan gifstoffen in het lichaam.

Een bacterie of virus scheidt ook afvalstoffen uit in je lichaam. Deze afvalstoffen zijn belastend voor de rest van het organisme. Pijn als signaal is niet fijn, maar neem het serieus en ga er niet aan voorbij.
Whiplash en pijnklachten

Kan ik er wat aan doen?

In de praktijk werk ik bij acute pijnbestrijding zeer effectief met behulp van apparatuur en suppletie. Zodra de pijn vermindert pak ik door op de oorzaak van de pijn om ervoor te zorgen dat de pijn niet meer terug kan komen.

Hoe krijg ik meer informatie?

Meer informatie over pijn komt aan de orde in de lezingen over detox, Lyme en voeding. Op de site staan artikelen over mogelijke pijnverlichting.

Ik voel mij mentaal duidelijk minder doelloos er is weer uitzicht, Mijn energie is bijna weer terug op het oude niveau. De pijn in de rug is weg!

P. de B. Joure

Meer reviews lezen?