stress

Starremedies bloesemtherapie

De Bachbloesems zijn inmiddels bekend bij de meeste mensen. Tussen 1995 en 2000 heb ik veel met de Bachbloesems  en de Australische Bushflower-remedies gewerkt. Daarna een tijd niet en in 2014 ontdekte ik de Starremedies, gemaakt door Madeleine Meuwessen. Zij volgt de 38 oorspronkelijke Bloesems van Dr. Bach en heeft daarnaast eigen bloesemremedies ontwikkeld.

Dr. Bach was een helderziende huisarts die leefde van 1886 tot 1936. Hij ontdekte dat bloemen van struiken en bloesems van bomen een specifiek ondersteunende kracht in zich hebben die bepaalde emoties verlichten. Hij ontwikkelde twee methoden om de bloemen te oogsten en de remedies te maken. Dr. Bach stierf 1,5 jaar na de ontdekking van zijn laatste remedie. Hij heeft er helaas niet al te lang aan kunnen werken en verder onderzoek kunnen doen naar de werking.

Wat is het?

Starremedies bloesemtherapie heeft een ondersteunende functie bij iedere klacht. Het zet negatieve gemoedstoestanden om in positieve kwaliteiten, volgens Madeleine Meuwessen. In de praktijk is dat veelvuldig gebleken. De meeste remedies test ik uit via de Cyberscan en ik gebruik hierbij voornamelijk de combinatie-essences. Deze zijn krachtiger en effectiever in hun uitwerking. Fysiek gezien stimuleren de Starremedies  de aanmaak van nieuwe zenuwbanen. De zogenaamde neuronale netwerken worden beter benut na het nemen van de Starremedies stelt prof. P. Capel in zijn boek Het emotionele DNA.

Verschillende patiënten meldden de volgende veranderingen na gebruik van de basiscombinatie samen met een van de twaalf combinaties

  • Niet meer bang in het donker
  • Minder obsessieve gedachten
  • Het dagdromen is over en ik heb weer plezier in mijn werk
  • Geen last meer gehad van claustrofobie
  • Mijn rijbewijs gehaald zonder dat ik me nerveus voelde
  • Een grotere concentratie bij alles wat ik doe
  • Ik doe zaken weer met aandacht ipv snel achter elkaar
burnout en depressie

Hoe worden ze gemaakt?

De remedies worden op twee manieren gemaakt volgens Dr. Bach. Zo is er de kookmethode en zonnemethode. De Starremedies zijn allen via de zonnemethode gemaakt. De bloemen worden hierbij geplukt op een zonnige dag en in een glazen bak met vers water gelegd. Na twee tot drie uur brengt de zon volgens Dr. Bach de vibratie/trilling of frequentie in het medium water. Zo neemt het water de positieve lading op van de bloem. Er is dus geen molecuul werkzame stof in het water te ontdekken. Iets wat ook bij homeopathische middelen gebruikelijk is.

De bloemen worden uit het water gezeefd en een bepaalde hoeveelheid alcohol  wordt ter conservering eraan toegevoegd. De nu verkregen oplossing heet de moedertinctuur. Tijdens een tweede stap wordt deze nog een keer verdund met water en een deel cognac ter conservering.

Er zijn 38 Starremedies die overeenkomen met de 38 Bachremedies. Daaruit ontwikkelde Madeleine 12 combinaties analoog aan de 12 organen en een dertiende basiscombinatie die standaard als eerste wordt gegeven.
De basiscombinatie geeft innerlijke rust, ontspanning en herstelt je veerkracht. In het algemeen kun je verwachten dat de combinatie de gebruiker in staat stelt tot meer moed, kracht, integriteit en creativiteit.

Starremedies Bloesemtherapie zijn een belangrijk onderdeel van mijn holistische aanpak waarin de mens centraal staat. Na de intake of tijdens vervolgconsulten is het mogelijk dat ik ze aan je voorstel als extra ondersteuning.