ziekte van lyme

Ziekte van Lyme/Borreliose
Doe de test

Onderstaande vragenlijst in 2 delen is gebaseerd op het werk van Dr. Horowitz en Dr. Burrascano. Het is een pittige lijst dus neem er even de tijd voor. Het zal je aanwijzingen geven op de mogelijke aanwezigheid van de Borrelia bacterie en aanverwante bacteriën, virussen en parasieten.
Voordat je de lijst invult bedenk dat ziekte heel vaak 3 onderliggende kenmerken kent:
  1. Een tekort aan vitaminen en mineralen
  2. Toxines vanuit het leefmilieu zoals plastic en zware metalen en afscheidingsproducten in het lichaam zelf afkomstig van “beestjes”
  3. De aanwezigheid van virussen, bacteriën en parasieten waarvan je helaas uit moet gaan dat het er bijna nooit om 1 soort alleen gaat.

De vragenlijst is een screeningsinstrument om te bepalen of patiënten de ziekte van Lyme kunnen hebben. Dit proces zorgt ervoor dat er geen symptomen over het hoofd worden gezien en het geeft de therapeut de mogelijkheid om vroeg in het proces van de patiënt de lijst met symptomen te bekijken en een breed scala van verschillende diagnosen te ontwikkelen. De zorgaanbieder krijgt daardoor aanwijzingen of de patiënt

  • Waarschijnlijk
  • Mogelijk
  • of waarschijnlijk geen ziekte van Lyme heeft.

Belangrijk:

Alle genoemde symptomen in de lijst van het eerste deel kunnen wijzen op de ziekte van Lyme. De symptomen zijn ieder op zich niet specifiek voor de ziekte van Lyme en kunnen bij vele andere ziekten OOK voorkomen. De lijst kan worden gebruikt om tegelijkertijd overlappende ziekten te identificeren zodat de echte oorzaak van de ziekte kan worden ontdekt.

Deel 2 en 3 van de vragenlijst bevatten meer de complexe signalen en symptomen, die vaak bij mensen met Lyme, SOLK of andere vage klachten worden geassocieerd. Deel 4 is gebaseerd op twee van de vier vragen in de “Healthy Days Core Module”, die door de COC wordt gebruikt om op nationaal niveau de verschillen op het gebied van gezondheidszorg onder de bevolking te volgen en het helpt mij de Fysieke- en geestelijke gezondheidsproblemen in de voorgaande maand te identificeren.

Maakt deze test het aannemelijk dat er mogelijk Lyme is in je lichaam, praat erover met mensen uit je omgeving of maak direct een afspraak. Je kunt deze vragenlijst gebruiken als startpunt bij de besluitvorming van het speurwerk dat je op de goede weg zal helpen. Vergeet niet, de ziekte van Lyme is een klinische diagnose, en bloedonderzoek helpt je alleen om deze diagnose te bevestigen. Deze is in overleg met mij aan te vragen.

Beantwoord de volgende vragen zo eerlijk mogelijk. Denk erover na hoe je je in de afgelopen maand voelde en hoe vaak je last hebt gehad van een van de volgende problemen. Geef bij elke keer dat het voorkomt aan of je er geen, weinig, gemiddeld of ernstig last van had.

Je kunt ook eerst even doorklikken naar een goed Engels artikel met 6 psychische symptomen en 7 algemene symptomen waarvan alle chronische lyme patiënten er meerdere hebben.

Ik wil je laten weten dat het nog steeds goed gaat met mij. Niet volledig klachtenvrij, maar o zo veel energie. Het huis aan het schilderen, bijna klaar na 3 weken 8 meter hoog op de steiger. helpen met opbouwen en afbreken, steiger op, steiger af, schuren, lakken etc. Voelde me met de dag sterker. Ben een blij mens. Dat het maar voort mag duren!

– D. vd. K. Wolvega

Meer reviews lezen?