Vaatwand gezondheidsmeting en stressmeting

Ziekten aan hart en bloedvaten staan nog altijd bovenaan in de lijst van doodsoorzaken. Ontstoken vaatwanden zijn nu eenmaal moeilijk te detecteren vooral als het gaat om de ontstekingen in de de kleinste bloedvaten door een verstoorde microcirculatie. De Smartpulse is de “welness” variant van de officiële Maxpulse die -vergoed en al- gebruikt wordt in Duitse ziekenhuizen. De meting is daarom behoorlijk representatief te noemen.

Hieronder vind je een uitslag zoals deze door de smartpulse wordt weergegeven. In 1,5 minuut meet de Smartpulse het volgende:

  • De gemiddelde hartslag en het verloop van de hartslag,
  • De balans binnen het zenuwgestel tussen de parasympaticus (verantwoordelijk voor herstel) en het sympathische zenuwgestel (verantwoordelijk voor actie)ichamelijke stress en mentale stress.
  • De stressbestendigheid en een stressscore
  • De elasticiteit van de grote arteriën en vaten
  • De elasticiteit van het haarvaten netwerk. Dit netwerk is rond de 100 000 km lang het bevat 70% van het bloed en de beweging ervan heet de vasomotie. Deze vindt slechts 10 keer per minuut plaats. Deze microcirculatie is vaak verstoord en dat is goed te zien in deze test.
  • De Arteriële gezondheidsanalyse en een algemeen resultaat.
In het plaatje hieronder zie je een dergelijke uitslag

Wil je ook zo’n test laten uitvoeren om te weten hoe het met jouw gezondheid van je bloedvaten staat? Je kunt er een half uur consult voor boeken of een standaard consult van een uur dan zit deze test er automatisch in.