Het zelfgenezend vermogen

Een hug doet goed. Natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het richt zich niet op het wegwerken van ziekteverschijnselen (symptomen), maar op het actief verbeteren van de omstandigheden zowel binnen als buiten het lichaam, zodat het lichaam zichzelf geneest. Als het zelfgenezend vermogen, “de arts” in jou, werkt heeft dat een positief effect op zowel acute als chronische klachten. Daarom heeft natuurgeneeskunde wel antwoord op klachten waar je via de reguliere weg bent vastgelopen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het richt zich niet op het wegwerken van ziekteverschijnselen (symptomen), maar op het actief verbeteren van de omstandigheden zowel binnen als buiten het lichaam, zodat het lichaam zichzelf geneest. Als het zelfgenezend vermogen, “de arts” in jou, werkt heeft dat een positief effect op zowel acute als chronische klachten. Daarom heeft natuurgeneeskunde wel antwoord op klachten waar je via de reguliere weg bent vastgelopen.

Een ziekte heeft in feite nooit één oorzaak, maar altijd meerdere. De vijf belangrijkste oorzaken die ik standaard onderzoek zijn:

  • stralingsbelasting
  • gebrekkige microcirculatie
  • tekort aan bouwstoffen voor het lichaam
  • vervuiling door (lichaamseigen) toxines, zware metalen en andere vormen van gif
  • de ‘state of mind’ die ziekte bevordert, aangewakkerd door emotionele rollercoasters, verlies, trauma en onderdrukking
Niet de stof maar de dosis bepaald de giftigheid

– Paracelcus.

Als je vermoedt dat je een van onderstaande klachten hebt, of als je niet benoemde vage klachten hebt die je ervan weerhouden te leven zoals jij dat wilt, dan kun je bij mij terecht.