fysische vaattherapie

Fysische vaattherapie

Deze therapie stimuleert de microcirculatie. Een goede microcirculatie verbetert de opname van zuurstof, de afvoer van afvalstoffen en versterkt het immuunsysteem. Met de speciale therapieprogramma’s kan ik iedereen behandelen en dat geeft steeds weer spectaculaire resultaten.

Sinds februari 2015 staat Bemer fysische vaattherapie kortweg ‘BEMER’ in de praktijk.  Iedereen die een tweede keer op consult komt neemt plaats op de massagetafel met daarop de bemer body om een behandeling te krijgen van 8 of 16 minuten. Wil je er langdurig profijt van hebben dan is het het beste om hier dagelijks gebruik van te maken. Het is bewezen dat er 30% verbetering van de microcirculatie plaatsvindt als je er 6 weken lang elke dag op ligt. Meer directe informatie vindt je hier

Wat is Microcirculatie?

De microcirculatie is het belangrijkste onderdeel van de totale bloedcirculatie, de beweging van bloed in het meest verfijnde deel van ons hart-vaat stelsel. Prik maar eens met een speld in je vinger zonder dat er bloed uit komt. Dat is bijna onmogelijk want overal in je lichaam zorgt het haarvatennetwerk dat daar bloed komt. Dit netwerk is zo groot als een voetbalveld, als het zou worden uitgespreid, en is zo’n 100.000 kilometer lang. Dit netwerk wordt -vreemd genoeg- niet door het hart aangestuurd (zoals aders en slagaders), maar door minuscule beweging van het netwerk zelf. De microcirculatie van de mens bestaat uit: 1. de allerkleinste slagaderen, 2. de haarvaten (capillairen) en 3. de allerkleinste aderen. Deze kleinste vaten vormen driekwart van het totale vaatstelsel, ongeveer 74%.

fysische vaattherapie

Functie

Hun functie is heel belangrijk; ze voorzien vele miljarden lichaamscellen voorzien van zuurstof, vitaminen, mineralen, vetten, eiwitten, glucose etc. en ze voeren de afvalstoffen van de stofwisseling af.
Je kunt het vergelijken met het wegennet van een grote stad. De snelwegen (grote vaten) leiden het verkeer naar de stad. Maar aan die snelwegen liggen geen huizen (cellen). De huizen liggen aan straten en steegjes (kleinste vaatjes). Pas daar kunnen postbodes hun brieven en pakketten afleveren.

Leefstijl

Onze ‘moderne’ leefstijl, met bewegingstekort, onvolwaardige voeding en een hoog stressniveau, werkt de microcirculatie tegen. Het gevolg is dat minder zuurstof, voedingsstoffen, vitaminen etc. de cellen bereikt. De cellen produceren daardoor te weinig energie voor een goede eiwitproductie, afvaluitscheiding, communicatie, etc. Er zijn aanwijzingen dat deze verminderde microcirculatie een rol speelt bij het ontstaan van vrijwel alle chronische degeneratieve ziekten (de ‘ouderdom’) die ons in toenemende mate plagen.
Fysische vasculaire vaattherapie vindt plaats terwijl je ontspannen ligt op een mat. Deze mat zendt met behulp van een elektromagnetisch veld een lichaamseigen signaal uit naar de spiertjes rondom de haarvaten.

Slechts tweemaal per dag, 8 minuten op die mat versterkt het zelfgenezend vermogen. Met deze speciale therapiemogelijkheid behandel ik tijdens de consulten iedereen die dat wil, met bijzondere resultaten tot nu toe.

Ervaring

Bij een nieuwe cliënt die al twintig jaar pijn had aan beide knieën en waarbij niets leek te helpen, hielp dit wel. Na één behandeling van 8 minuten was hij 2 uur pijnvrij.

Een cliënte met chronische vermoeidheid had minimaal 10 uur slaap nodig had en kon niet langer dan een half uurtje wandelen of fietsen. Zij is na twee maanden gebruik zoveel hersteld dat ze aan acht uur slaap voldoende heeft en weer net zo lang kan wandelen en fietsen als ze zelf wil.

Een optimaal werkende microcirculatie in je lichaam leidt tot een groot positief verschil in je gezondheid. Alle processen in het lichaam werken beter, je immuunsysteem wordt sterker, de voeding wordt beter opgenomen, zuurstof komt beter in de cellen en ook de afvoer van afvalstoffen gaat beter.

Wil je het zelf zien en ervaren? Klik door naar de officiële site of vraag per mail een uitnodiging voor een webinar aan die elke maandagavond wordt gehouden.