haarmineralentest

Haarmineralen test

Wil je het stressniveau weten waardoor je last zou kunnen hebben van de schildklier? Wil je weten of er sprake is van “adrenal fatigue” (bijnieruitputting)? Wat heeft de verhouding tussen calcium en magnesium te maken met de koolhydraatstofwisseling en mogelijke glucose intoleranties? Heb je altijd al willen weten hoeveel zware metalen je in jouw lichaam meedraagt?

De haarmineralentest (HMT) wordt uitgevoerd in een daarin gespecialiseerd laboratorium in de VS. De test maakt niet alleen duidelijk hoeveel van de belangrijkste mineralen in je lichaam zit maar geeft ook de verhouding weer tussen die verschillende mineralen. Binnen 3 weken heb je de uitslag en daarmee een vrij duidelijk beeld van je gesteldheid in de afgelopen 3 maanden. Het is een reproduceerbare meting waarmee je kunt zien of de door jou ingeslagen therapie weg resultaten boekt.

Mineralen in het lichaam

Het onderzoek naar verhoudingen tussen mineralen onderling vindt al meer dan dertig jaar lang plaats. Paul Eck, arts en grondlegger van HMT, heeft in zijn carrière een database aangelegd van meer dan 100.000 mensen over de gehele wereld.

Met de HMT kun je het volgende aantoonbaar maken en gericht aanpakken:
  1. Hoe effectief werkt je schildklier?
  2. De werkelijke kracht van je bijnieren of anders gezegd, de mate van uitputting waarmee je mogelijk te maken hebt.
  3. Hoeveel procent energie heeft het lichaam nog te gebruiken?
  4. Ben je een snelle verteerder (fast oxidizer) of juist een langzame (slow oxidizer)?
  5. De mate van glucosegevoeligheid en mogelijke glucose-intolerantie.
  6. Hoeveel procent heeft je lichaam last van stress?
  7. De hoeveelheid zware metalen belasting in het lichaam.

De test kan niet klinisch vaststellen of er sprake is van een hypo- of hyperthyreoïdie (tekort of teveel schildklierhormoon).

Aanvragen gaat zo

Je stuurt me een mailtje met je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en je belangrijkste klacht. Daarop stuur ik je een monster op waarmee je de haren kunt opsturen, samen met een factuur voor de test. De test dien je van tevoren te betalen anders wordt het sample in de VS niet in behandeling genomen.

Menu