relatieproblemen

Relatieproblemen

Wie kent het niet: verveling, sleur, je komt maar niet uit de negatieve spiraal waarin je ongemerkt beland bent. Je wil iets veranderen maar je weet niet wat, of waar en hoe te beginnen. Of, als je aan verandering denkt, zit je direct vast in iets wat onmogelijk lijkt. Relaties zijn een levensbehoefte, anders zou je wel op een onbewoond eiland in je uppie leven. Het bewust hebben van grenzen die gerespecteerd worden door jezelf en anderen is behulpzaam voor je leven. Als je dat niet zo ervaart is het een vereiste te leren ruimte te maken.

De relatie met jezelf en de relatie met de ander zijn twee zaken die erg belangrijk zijn voor een gelukkig en succesvol leven. Beide soorten relatie lijken erg op elkaar en zijn makkelijk te verbeteren.
 Het draait eigenlijk altijd om communicatie. Goed communiceren wekt vertrouwen en begrip. Slechte communicatie leidt tot onbegrip en onterechte aannames.

Om te beginnen heb ik 3 ideeën die het woord relatie verduidelijken en die je praktisch kunt toepassen:

  1. Relateren is een werkwoord. Oftewel relatie is beweging, zoals de golven van de zee. Je kunt er dwars tegenin gaan maar je kunt ook -als een surfer- gebruik maken van deze kracht.
  2. Een relatie hebben met jezelf is zien dat je meer bent dan alleen een lichaam en een denkvermogen. Er zit nog een essentie die wéét. Ik kan je helpen dat wéten te begrijpen.
  3. Relatie met de ander bevat altijd 3 onderdelen, te weten: overeenstemming, aantrekking / afstoting en communicatie. Met communicatie kun je de eerste twee verbeteren of verslechteren. Een ‘lage vorm’ van communiceren is iemand een schop geven. Een ‘hoge vorm’ van communicatie is integer en eerlijk zijn ten opzichte van de ander.

Kan ik er wat aan doen?

Lifecoaching geeft je handvatten om nieuwe besluiten te maken en je eigen leven beter ter hand te nemen.

Resultaat van de coaching:
  1. Het ontladen van ongewenste spanning
  2. Het teruggeven van relativeringsvermogen
  3. Het afstand nemen van gedachten en gevoelens die dominant aanwezig zijn
  4. Het uitschakelen van onbekende en ongewenste angsten en dwanggedachten
Ik kan je hierbij helpen en adviseren zodat ook jij weer lekker in je vel zit.
Lifecoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar