Lezing

GEZOND ZIJN EN BLIJVEN – een realistische kijk op ziekte en gezondheid

Na twee jaar Covid en een toename aan wereldwijde crises, is de noodzaak om goed voor jezelf te zorgen steeds groter. Controle hebben over je gezondheid en daar kennis over hebben draagt bij aan een gelukkiger leven. Ik geef je mijn visie op de oorzaak van ziekte en wat je eraan kunt doen. Praktisch ingesteld als ik ben, zijn er oplossingen die voor iedereen in principe te doen zijn. Je kunt zelf heel veel doen namelijk en nee, daarvoor hoef je echt geen monnikenbestaan te leiden.
De volgende onderwerpen komen langs:

 • Het verschil tussen ziekte en symptomen
 • De overeenkomst tussen fysieke en mentale problemen
 • De impact van elektromagnetische velden
 • Vervuiling en allergie
 • Voedsel versus vulling
 • Drinkwater en ‘opvul’water
 • Bioresonantie en exosomen (virussen)
 • Voor jezelf zorgen zonder dokter te hoeven zijn

Neem pen en papier mee om op basis van de tips die je hoort je eigen plan te trekken. Hiermee kun je direct aan de slag om je gezondheid te verbeteren. Laten we van deze wereld een plezierige plek maken waarin het goed toeven is met elkaar door allereerst goed voor jezelf te zorgen, zodat jij ook anderen vooruit kunt helpen.

Over de volgende onderwerpen geef ik lezingen voor groepen vanaf 20 personen.

 • Oerslank: waarom zij wel en ik niet
 • Alles over detoxen
 • Is straling het nieuwe asbest?
 • Voeding als Medicijn
 • Teken aan de Wand
 • Mijn verstand denkt dat mijn hart iets voelt
 • Hoe mensen te vertrouwen
 • Mineralen, microcirculatie en het vijfde element

Heb je interesse en een ruimte om te organiseren, mail of bel mij.

 

Lezing 1  Voeding als medicijn

Is cholesterol slecht? Wat zijn auto-immuunziekten? Als je kanker krijgt heb je dan pech of zijn er aanwijsbare oorzaken? Zomaar wat vragen waarbij voeding het fundament is als je er iets aan zou willen doen.  In deze lezing zoem ik verder in op het positief beïnvloeden van je gezondheid met behulp van voedsel.

Veel hedendaagse ‘vulling’ wordt aangezien voor voeding omdat het zo mooi is verpakt. Marketing is overal en sinds de jaren 70 wordt er veelvuldig met ons voedsel ‘geknoeid’ Zo zit er een groot verschil tussen citroenzuur en citroenzuur, suiker en suiker en vetten en vetten. Er zijn erg veel namen hetzelfde voor producten en stoffen die niet hetzelfde zijn. Hoe dat nu kan en waarom dat zo is ga ik je vertellen.

In het verlengde hiervan valt veel te verklaren over het hoe en waarom van ziekte, de werking van je darm en vooral het moduleren (aanpassen) van je immuunsysteem en het hormonale systeem. Neem pen en papier mee dat is niet alleen voor eigen aantekeningen maar ook om de quiz te spelen die ik tijdens de lezing zal uitleggen. Meld je hier aan voor de lezing.

Lezing 2 Alles over detoxen Detox tabel

Detoxen of ontgiften wordt de laatste jaren steeds populairder. Ontgiften is misschien wel de beste manier van preventie tegen welvaartsziekten. Helaas gaat daar nog weleens wat mis. Tijdens de detox voelt iedereen zich prima, maar daarna valt men terug. De grootste uitdaging is die betere gezondheid te behouden.
Aan de hand van het systeem van Reckeweg wordt de noodzaak van ontgiften duidelijk. Vervolgens ga ik in op de fysiologie van het lichaam. Welke mogelijkheden kent het lichaam om te ontgiften en hoe gaat dat in zijn werk? Hoe krijgt het lichaam de meest schadelijke toxines en zware metalen toch onschadelijk?
Na deze lezing weet je of vasten geschikt voor je is, wat de risico’s zijn van de meest populaire detox-dieten en -handelingen en een aantal belangrijke do’s and dont’s met betrekking tot detoxen.
Ik heb ook een nieuwe oplossing die alleen bestemd is voor de toehoorders van deze lezing.
Meld je hier aan.

Lezing 3 Ben jij al doorgestraald? stralingsspectrum

Natuurlijke straling afkomstig van de aarde en de zon is voedend voor je lichaam. Niemand is ooit depressief geworden van de zon. En de meeste lezers zullen de weldadige ervaring van het ‘gegrond’ zijn door bijvoorbeeld op blote voeten lopen ook wel kennen. Waar wij met zijn allen nog nauwelijks bewust van zijn is de schadelijke invloed van onnatuurlijke straling afkomstig van apparatuur en zendmasten. Deze straling doet veel, zo niet heel veel ten nadele van onze gezondheid. Vele onderzoeken bewijzen keer op keer dat straling schadelijk is en invloed heeft op de vruchtbaarheid, het onstaan van kanker en het verspreiden van infecties. Straling ondermijnt je immuniteit. Onder therapeutenstaat straling bekend als een belangrijke blokkade die heling en gezondheid tegenwerkt.
Tijdens deze lezing ga ik in op wat is straling,m wat doet het in je lichaam en maak ik je (nog) bewuster van de risico’s die er kleven aan straling afkomstig van apparatuur. Het is tijd dat we daar anders mee leren omgaan.

Het is tijd voor openheid van zaken. Meld je aan voor deze lezing.

Lezing 4

Oerslank: “Waarom zij wel en ik niet” 

Voedsel als medicijn

Het idee dat je wat kilo’s kwijtraakt door gewoon te stoppen met snoepen en meer te gaan bewegen is nogal achterhaald. Waarom je juist niet afvalt, ook al doe je er je best voor, heeft meer redenen en vaak niet zo eenvoudige. In deze lezing slijt ik je niet het zoveelste “succesvolle” dieet, maar ik ga dieper in op de oorzaken van niet kunnen afvallen.
Of je wel of geen moeite hebben met je gewicht; zoek je een meer genuanceerde kijk op voeding, beweging en optimaal gewicht, dan is dit interessant voor je.
Na mijn studie tot Oerslank-behandelaar, ben ik doorgegaan met studeren en in mijn lezingen zijn de nieuwste inzichten verwerkt, met name over de invloed van mineralen.
De vuistregels die in de lezing aan bod komen zijn toepasbaar voor mensen die willen afvallen én voor mensen die juist willen aankomen. Oerslank gaat over optimale gezondheid: een proces waarin bijleren van levensbelang is want wie wil er nu niet gezond oud worden?
Meld je hier aan.

Lezing 5 Teken aan de Wand

Lyme boekDe ziekte van Lyme wordt tegenwoordig steeds meer gelinkt aan allerhande chronische ziektes als Parkinson, Alzheimer, atherosclerose, ALS en tumoren. In mei 2013 liet Huib Kraaieveld zijn boek ‘Teken aan de Wand’ aan mij lezen en ik was onder de indruk. Dit boek gaf mij een nieuw inzicht in de achtergrond van mensen met Lyme. Daarna startte ik mijn eigen onderzoek en heb ik sindsdien veel mensen succesvol ondersteund bij het vinden van een oplossing voor Lyme.
Tijdens de lezing komt aan de orde wat Lyme nu precies is en ik bespreek de tien mythen die over Lyme rondzingen.
Ik schets je een holistisch beeld met preventieve gezondheidszorg als uitgangspunt. Hierdoor wordt het verband zichtbaar over hoe deze ziekte is ontstaan en wat je zelf eraan kunt doen. Opgeven is immers geen oplossing. Iedereen die een persoon kent met (mogelijk) Lyme is hierbij uitgenodigd. Je kunt wel degelijk het interne milieu van het lichaam beïnvloeden, zodat de bacterie niet opvlamt. Het oplossen van een probleem begint met het (h)erkennen ervan. Meld je hier aan.

“Ken ik iemand of ben ik iemand met Lyme? Nee dat niet. Of niet dat ik weet in elk geval. Hoewel ik er na deze avond over ga twijfelen. Ik bedenk me dat deze twijfel bij veel mensen tot antwoorden zou kunnen leiden. Waarschijnlijk eerst vooral tot heel veel vragen. Ik was al een beetje bekend met de situatie en de schimmige wereld die om Lyme heen hangt, maar mijn mond viel toch weer open van verbazing en afschuw. Ook hoorde ik nieuwe informatie. Dat komt waarschijnlijk omdat de wereld van Lyme bijna oneindig complex is en omdat er heel veel valt te behalen.

Natuurgeneeskundig therapeur Hayo Bol, belicht Lyme als één van de ‘complexe multisysteem ziektes’. Waarom is het zo moeilijk om Lyme te ‘vinden’ en bestrijden? Antibiotica, werk het nou wel, niet, soms? Toxines en voeding werden uitgebreid besproken, maar ook hoe je het zelf herstellend vermogen van je lichaam kunt ondermijnen of versterken.

Mogelijkheden vanuit een holistisch perspectief zijn er zeker en het belangrijkste inzicht: Er is géén one size fits all en er is geen quick fix! Je kunt de mens niet behandelen als een kapotte auto en losse onderdelen. We zijn een samenhangend systeem en daar slaat de reguliere praktijk de plank mis. Met alle gevolgen van dien! Een pasklaar antwoord, nee, dat is er niet helaas, maar als je het totaal plaatje kunt en durft te zien dan kan een avond als deze je wel dichterbij brengen.  ‘Zie je wel, ik ben niet gek!’ Dan ontstaat er ruimte. Ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en de juiste mensen om je heen te verzamelen. Dit aangevuld met een alternatieve (of complementaire, wat je wilt) kijk op de hele zaak geeft hoop en hoop doet leven. Dat wens ik iedereen.”

Ineke naar aanleiding van de lezing op 17 mei 2018

Lezing 6 Mijn verstand denkt dat mijn hart iets voelt

rechts-links hersenenEen vrolijke lezing over het wel en wee van jouw en mijn verstand. Iedereen heeft gezond verstand, anders zou je dit niet eens willen lezen. Maar niet iedereen heeft inzicht in de werking van het verstand. Er wordt veel gepraat over het lichaam, de ziel en je ego maar veel minder over wat het verstand nu precies inhoudt.
De lezing wil deze leemte opvullen en antwoord geven op vragen als:
Waarom voel ik mij zoals ik voel?
Waarom overkomt mij dit?
Wat is het verschil tussen gevoel en emotie?
Wat is trauma en hoe kom je daar vanaf?
Waarom denk ik zoals ik denk?
Hoe verbeter ik mijn relaties?
Waarom blijven bepaalde dingen in mijn leven zich herhalen, ondanks dat ik dat bewust niet wens of wil?
Met de antwoorden op deze vragen kun je verder. Het zal je zicht op jezelf verhelderen en geeft praktische handvatten die je in je dagelijkse leven kunt toepassen.  Gezond verstand is datgene wat je verder brengt in het leven.
Doe mee en kom naar de lezing! Meld je hier aan.

Lezing 7 Hoe mensen te vertrouwen vertrouwen tussen jongens en meisjes

Mensen inschatten gaat niet iedereen goed af. Waar beoordeel je iemand op. Mag dat wel? Is dat veilig of kun je het beter aan ‘het lot’ overlaten?
Wie meer wil weten over:
– conflicten, achtergrond, overeenkomsten en oplossing
– een effectieve manier om mensen om je heen in te schatten
– het verschil tussen iets wéten en iets aannemen danwel geloven………..
– de werkelijke kenmerken van de anti-socialen in deze wereld
is van harte uitgenodigd mee te denken en praten over hoe we deze wereld veiliger kunnen maken.
Het is niet de toon die de muziek maakt maar de daden die laten zien wat iemands ware intenties zijn.
Meld je hier aan.

Lezing 8 Mineralen, microcirculatie en het vijfde element

Deze lezing en productpresentatie begint met een korte uitleg over het grote belang van mineralen in ons lichaam. Wist je bijvoorbeeld dat silicium ervoor zorgt dat licht in het lichaam wordt opgenomen en getransporteerd? Daarvoor is wel een goede doorbloeding nodig in de kleinste haarvaten van je lichaam. Het geheim van een goede doorbloeding ligt niet zozeer in voldoende beweging maar wordt aangestuurd door het vijfde element. We kennen allemaal aarde, water, vuur en lucht, maar het vijfde element wordt meestal aangeduid met ‘energie’. Ik kan je alvast vertellen dat dit meer is dan alleen ‘energie.’

Het derde onderdeel van de lezing gaat over fysische vaattherapie. Deze is als enige ter wereld in staat de beperkte doorbloeding van de fijnste haarvaten te verbeteren. Dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Een betere doorbloeding zorgt voor afvoer van afvalstoffen, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van zuurstof.
Van de 45.000 beschreven ziekten heeft 99% een gebrekkige microcirculatie als mede-veroorzaker van de ziekte.

Fysische vaattherapie is een nieuwe vorm van preventieve gezondheidszorg. Het bevorderen van microcirculatie in de haarvaten, stimuleert het zelfgenezend vermogen. Het is bewezen effectief en wetenschappelijk onderbouwd bij chronische ‘vage’ klachten, (sport)blessures, doorbloedingsstoornissen, pijn en gebrek aan energie.
Ons leefpatroon bevat teveel stress, te weinig diepe slaap en we hebben teveel ongezonde leefgewoontes. Hierdoor kennen we allemaal wel één of meer mensen in onze omgeving die lijden aan een ‘welvaartsziekte’.
Tijdens de lezing wordt duidelijk wat dit voor het lichaam betekent en welke invloed microcirculatie heeft op het immuunsysteem en de doorbloeding van de haarvaten. Een optimale microcirculatie in de haarvaten heeft een bewezen gezondheidsbevorderend effect.
Kom luisteren en ervaar het zelf. Meld je hier aan.
haarvat

Ga naar ‘Agenda’ om te zien welke lezingen al ingepland zijn.