baai
Beste explorer

Januari is niet meer en ik neem aan dat je divorce monday (eerste maandag van het nieuwe jaar) en de blue monday (derde maandag van het nieuwe jaar) vast hebt overleefd. Ik heb die dagen niet verzonnen hoor! Het geeft maar aan dat het winter is en carnaval nog ver weg. Bij de winter horen ook verstopte neuzen en sinussen maar met de truc verderop in de nieuwsbrief behoort dat tot verleden tijd. Er is weer een lezing in maart gepland over Lyme en naar aanleiding van de vraag: "Roest jij al weg van binnen?" heb ik een oplossing voor je om oxidatieve stress tegen te gaan.

Mijn site is volledig vernieuwd en heeft een nieuwe 'look and feel' zoals dat heet. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Maar voordat je verder leest: Heb je vanochtend je smoothie achterover geklokt omdat je haast had? Of drink je je groentesappen in één teug weg omdat je ze niet zo lekker vindt? Dan kun je ze beter laten staan voortaan. Vloeibaar voedsel is nog steeds voedsel en moet ingespeekseld worden. Of wel 30-40 kauwen op elke hap of minstens 30 seconden je sapje in de mond houden om deze te vermengen met speeksel. Doe je dat niet dan sla je de start van de vertering in de mond over. Hierdoor loopt vervolgens de hele vertering letterlijk in de soep. Daarom deze quote van Hippocrates:

"Eet uw drinken, drink uw eten"

Agenda

Allkmaar: 8 maart lezing over Lyme; Teken aan de wand. Zaal open 19 uur aanvang 20.00 uur

Cyberwaterbalancing

Goed Nieuws!


Stralingsbelasting en gevoeligheid
Het is mogelijk om stralingsbelasting te verwijderen en stralings (over)gevoeligheid sterk te verminderen!
Ik was een jaar zo stralingsgevoelig geworden na introductie van de slimme meter dat ik zelfs van huis moest wisselen want de slimme meter zat een meter naast mijn bed. Via eigen onderzoek kwam ik erachter dat het fout gaat bij mensen met een tekort aan elektrolyten en een zware metalen vergiftiging waaronder kwik. Kwik blijft makkelijker vloeibaar uit zichzelf in het lichaam en kan zich mogelijk hierdoor makkelijker verplaatsen door het lichaam heen.

In een half jaar tijd heb ik de volgende maatregelen genomen die voor stapje voor stapje werkten:
-Taurine supplementen
-Verhogen van het eten van kaliumrijk voedsel.
-Voedsel eten waar veel mineralen inzitten zoals bottenbouillon, sea moss etc.

Maar de doorbraak kwam nadat ik een paar keer tegen spininversie ben behandeld in de praktijk van Hayo. Samen met specifieke mineralen heeft mij dat enorm geholpen.
Iedereen is anders en kan andere elektrolyten tekorten hebben. Ga daarom niet zo maar met elektrolyten experimenteren en laat je doormeten in de praktijk. Deze maatregelen kunnen voor iedereen anders zijn, maar het is mogelijk om stralingsgevoeligheid sterk te verminderen zodat je weer normaal kan functioneren. Do not give up hope!

T. S. Lelystad

Zo maak je alle sinussen schoon

Verstopte neus betekent vaak dat voorhoofdsholten gevuld zijn met virussen en bacteriën. Je lichaam krijgt dat maar lastig weg en vooral de holten net boven je tanden en kiezen zijn een broeinest van ongewenste gasten. Er is een directe link tussen wortelkanaalbehandelingen, kronen, slechte vullingen en chronisch verstopte sinussen. Van de week kwam in het nieuws dat Alzheimer mogelijk een infectieziekte is gelinkt aan ontstekingen in de voorhoofdsholten.
Je voorhoofdsholten (sinussen) moeten namelijk allemaal vrij blijven en door ze met regelmaat te spoelen kan een hoop ellende wordenvoorkomen. Er is een simpele maar zeer doeltreffende methode die iedereen kan.. In dit filmpje wordt het uitgelegd. Neem een salade kom en doe er lauw warm water in. Strooi 1-3 theelepels zee- of Himalaya zout erin, voeg 3-5 druppels jodium erbij en een theelepel natuurlijke xylitol. Als extra kun je nog colloïdaal zilver toevoegen of grapefruit zaad extract. Vervolgens stop je je gezicht in het water, snuift het water op door je neus en laat het via je mond er weer uit komen. Doe het 2 keer per dag voor 2 weken en je bent van al je sinusproblemen af. Ik hoor graag je successen!
bulletproof sinus rinse

Roest je al weg van binnen?

In de vorige nieuwsbrief was ik begonnen met de uitleg van oxidatieve stress. Dit proces kan je vergelijken met roesten van binnenuit. Een proces dat na je veertigste meer impact krijgt op je lichaam. Bij elke verbranding komen vrije radicalen vrij en die moeten worden weggevangen door enzymen, of door anti-oxidanten zoals vitamine C, maar dat is een stuk minder effectief.

Naarmate je lichaam ouder wordt komen de vitale onderdelen zoals hart, lever, darm, huid, longen en brein onder druk te staan en ‘roesten’ weg. Er treedt letterlijk verdorring op vanwege een tekort aan vocht en elektrolyten of door gebrek aan aandacht zodat klachten hun intrede doen. Aan het einde van die route staan de bekende en zeer ongezellige ziekten te wachten die bekend staan onder de verzamelnaam welvaartsziekten. Doodsoorzaak nummer 1 in Nederland en de rest van de Westerse wereld: tumoren en aandoeningen (lees ontsteking = roest!) van hart en bloedvaten. Om het rijtje compleet te maken denk aan COPD, MS, psoriasis, Parkinson, ALS, nierfalen en diabetes.

Zuurstof is noodzakelijk voor elke vorm van verbranding. Bij elke verbranding komen er vrije radicalen los. Aan de ene kant is dat de roest op het schip, in het lichaam is dat bijvoorbeeld lactaat (melkzuur) wat als afvalstof moet worden afgevoerd. We kunnen niet zonder, maar ook niet met. Zelfs topsporters hebben hier last van. Dit reactieve goedje is een bedreiging voor de gezondheid vooral na je 40e. Het vervelende is dat er steeds meer vrije radicalen in ons leefmilieu komen. Denk daarbij aan straling, fijnstof, radioactiviteit, synthetische stoffen, zware metalen, tabaksrook en stress. Deze laatste is iets wat we zelf aantrekken of kunnen versterken. Stress kost direct antioxidanten dus na een stressvolle periode is aanvulling hiervan een must.

Wat gaat dit oplossen?
Ik kan wel leuk een probleem schetsen maar prettiger is het als er een mogelijkheid is dit te verbeteren. De laatste drie maanden van 2018 waren voor mij gewijd aan het bestuderen van dit onderwerp in alle mogelijke facetten. Mijn enthousiasme kent geen grenzen en in mijn nieuwsbrief heb je dan ook kunnen lezen van een nieuw meetinstrument en waterstofgas in de vorm van een nieuwe therapie in de praktijk.
Waterstofgas is de sterkste antioxidant die we kennen. Het is 175x sterker dan vitamine C. Waterstof (H2) is een molecuul dat selectief toxinen selecteert en afvangt door zich elektronisch ermee te verbinden en op te lossen met zuurstof. Hierna verlaat de gifstof ingepakt in water het lichaam via de darm of de blaas.

Met de komst van waterstof in de praktijk dacht ik dat ik er toen wel was maar nee, een waardevolle aanvulling diende zich vlak daarna aan. Er is een nieuw middel op de markt (zie plaatje hieronder) dat de eerdere genoemde werkzame stoffen in de lever en de rest van de cellen zeer sterk verhoogd.
Dit middel of eerlijk gezegd deze samenvoeging van bekende kruiden in een zeer lage dosering (less is more) kan katalase met 30% verhogen SOD met 40% en Glutathion zelfs met 300%. Dat zijn indrukwekkende cijfers met wetenschappelijke onderbouwing. Het opent en versterkt de NRF pathway in het lichaam waardoor de natuurlijke enzymreacties in het lichaam weer optimaal gaan functioneren.

Meer lezen? Het hele artikel vind je hier...

Bestel NRF2 hier

Prota8
Protandim
Het middel om de enzymreacties via de NRF pathway te activeren is het bovenstaande protandim. Door deze activatie gaat gluthation met 300% omhoog op een natuurlijke manier. Iedereen met oxidatieve stress (en iedereen heeft dat) heeft hier voordeel bij. Het is een preventief middel tegen ontstekingen in het lichaam en in de bloedvaten in het bijzonder is het onovertroffen.Echter, wie last heeft van chronische degeneratieve ziekten heeft er ongetwijfeld effect van.
Ik ben het inmiddels aan het uitzetten bij verschillende patiënten.

De NRF2 synergizer is het belangrijkste. Voor wie tevens meer energie wil hebben neemt NRF1 erbij. te verkrijgen via deze site.

Ter overdenking


Onderstaand stukje is niet om een discussie uit te lokken, maar mijn reactie op verschillende posts op facebook en andere media. Het is een feit dat er veel mis is met de wereld al werkt gelukkig 80% want anders was het nu oorlog en armoede op de gehele planeet. Wat ik zo gek vindt is de maatschappelijke discussie over klimaat en steeds maar weer het voeden van de angst dat de boel opwarmt en dat we daarna onder water komen te staan. Om dit te voorkomen is er maar 1 oplossing: Reductie van CO2

Wat blijkt: klimaat opwarming is the least of de problem en CO2 reductie is een slechte oplossing.
Het werkelijke probleem is dat bijvoorbeeld er meer dan 40 000 Afrikaanse kinderen in de mijnen werken om de grondstoffen van mobieltjes, accu's, zonnepanelen enzovoorts uit de grond te halen. Terwijl hier de scholieren protesteren tegen opwarming en dus voor zonnepanelen, elektrische auto's en windmolens zijn.
Er is nog niet nagedacht over het feit dat zonnepanelen en elektrische auto's zeer vervuilend zijn en een korte levensduur hebben.
Met de laatste protesten van afgelopen weken en de gecreëerde angst voor de opwarming van de aarde komt de verkoop truc bloot te liggen van nieuwe industriële producten. Als we onszelf willen redden dan wordt het hoog tijd dat dit de grootste problemen zijn: Milieuvervuiling in de vorm van plastics, uitstoot van nanostof (zware industrie auto's), zware metalen, schade door chemische medicatie (lees Youp) en synthetische vitaminen, zure regen en ontbossing to name a few.

Van CO2 gaan planten en bossen harder groeien. Dat betekent per saldo meer zuurstof! Opwarming door de mens is nonsens, klimaat fluctuaties zijn heel normaal. De vernietiging van de aarde door overconsumptie en een mensheid die steeds meer onder druk en stress komt te leven is wel een waarneembaar feit. Nederland moet van het gas af terwijl ze in Spanje dolgelukkig zijn dat ze net op gas worden aangesloten omdat ze stoppen met steenkool! We schijnen met zijn allen Elektrisch te moeten gaan rijden, terwijl de productie vele malen meer vervuilend is dan van wat er nu al rondrijdt.

De oplossingen die de industrie heeft bedacht en overgenomen zijn door de overheid zijn niet milieuvriendelijk. Wat gaan we eigenlijk doen met al die accu's (zwaar chemisch afval) en waarvan de grondstoffen uit de 3e wereld komen? Zonnepanelen die (radioactieve) straling afgeven) lees dit even.
De 5 grootste olietankers van ongeveer 1000 meter (!) produceren meer CO2 dan ons gehele autopark.
China bouwt 40 nieuwe kolencentrales, terwijl zij inmiddels de 1e economische macht is van de wereld en wereldwijd de grootste vervuiler is met de Verenigde Staten op nummer 2. Als we een betere wereld willen creëren, dan zijn hele andere maatregelen nodig.
Wil de mensheid zichzelf en de Aarde helpen, dan zullen we samen die gezonde toekomst moeten gaan realiseren.Bijvoorbeeld met waterkracht.


Accu