06 - 282 40 598 Email

Wat is natuurgeneeskunde?

Natuurgeneeskunde is de oudste vorm van geneeskunde en tot op de dag van vandaag springlevend met gebruikmaking van de nieuwste technologieën. Het gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Jouw immuunsysteem behoort het goede interne milieu te bewaken en bewaren en daarmee is het elk virus en elke vervuiling de baas. Natuurgeneeskunde richt zich niet op het wegwerken van ziekteverschijnselen (symptomen), maar op het actief verbeteren van de omstandigheden zowel binnen als buiten het lichaam, zodat het lichaam zichzelf geneest.

“Wat ook de vader van alle ziekten mag zijn, verkeerde voeding is altijd de moeder. ”

 

– Hippocrates -

Als “de arts” in jou werkt, heeft dat een positief effect op zowel acute als chronische klachten. Daarom heeft natuurgeneeskunde antwoord op klachten waar je via de reguliere weg bent vastgelopen.

groente als basisEen ziekte heeft in feite nooit één oorzaak maar altijd meerdere.
De vijf belangrijkste oorzaken die ik standaard onderzoek zijn:
1) stralingsbelasting
2) gebrekkige microcirculatie
3) tekort aan bouwstoffen voor het lichaam
4) vervuiling door (lichaamseigen) toxines, zware metalen en andere vormen van gif
5) de ‘state of mind’ die ziekte bevordert, aangewakkerd door emotionele rollercoasters, verlies, trauma en onderdrukking

“Niet de stof maar de dosis bepaalt de giftigheid” zei Paracelcus

Mensen die bij mij in de praktijk komen, voelen zich in korte tijd energieker en gezonder. Natuurgeneeskunde brengt je weer terug bij je basis. Vanuit een sterke basis kan het verstoorde evenwicht, wat zich uitte in ziektes, vaak weer herstellen.

Natuurlijk genezen of niet; het voorkómen van ziekte is (nog) beter dan herstellen. Is het niet vreemd dat je wél preventief handelt als het je auto, je werk of je hobby betreft en dat je dat (nog) niet doet als het je grootste goed aangaat? De gezondheid van je grootste instrument; je lichaam en geest?