06 - 282 40 598 Email

Wat is coaching?

Loop je tegen de spreekwoordelijke muur op? Je wil wel verder maar je weet niet hoe? Coaches zijn actief op allerlei terreinen. In mijn vak betekent coachen vooral ‘richting geven’. Het is een essentieel onderdeel van mijn consulten. Dat betekent niet dat ik je een kant op stuur die jij moet volgen. Het betekent dat ik je concrete inzichten verstrek zodat je zelf kunt beslissen welke richting voor jou de beste is.

CoZandaching is zinvol als je: 

 • veel piekert zonder in actie te komen
 • worstelt met emoties
 • je angstig, hulpeloos of onmachtig voelt
 • ondersteuning wil in je persoonlijke proces
 • meer zicht wil hebben op hoe en waar je vastloopt

Coaching is een manier die je hier weer uit helpt. Lifecoaching is vooral gericht op de volgende gebieden in je leven: jijzelf, relaties, werk, inkomen en zingeving. Coachen doen we vanuit een gezamenlijke doelstelling. Het is geen ‘quick fix’ maar eerder het veranderen van je manier van kijken, zodat ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten.

Zo krijg je:

 • minder stress, meer succes
 • meer bewustzijn van jezelf en anderen
 • zinvolle relatie(s) met de buitenwereld
 • een gezonder en creatiever leven en los je conflicten op of je weet ze te voorkom

Coaching met je partner http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-couple-date-arguing-image29009769als…

 • partners het contact met elkaar willen verdiepen
 • conflicten zich herhalen zonder positief resultaat of als je conflicten uit de weg gaat
 • je het idee hebt dat het leven met je partner een sleur is geworden waar je in vast zit.
 • je graag meer contact met je partner wil maar niet goed weet hoe
 • je meer of weer plezier wil beleven met elkaar in sexualiteit en intimiteit
 • twijfelt of je samen verder wil
 • er een vertrouwensbreuk is ontstaan om wat voor een reden dan ook.

Wil je veranderen, maar weet je niet hoe? Start vandaag nog en maak een afspraak.

De oorzaak van problemen

Voordat er een probleem was besloot je iets te doen; of te laten.

Dat is natuurlijk makkelijk praten; met de kennis van nu zou je toen… enzovoorts. Toch schuilt er een kern van waarheid in. Mensen die grondig zijn, kijken zover mogelijk vooruit, voordat ze een besluit nemen en tot actie overgaan. Tegelijkertijd is een goede overweging maken iets wat veel oefening vergt. Als je niet goed in je vel zit, ben je minder aanwezig in het hier en nu en maak je sneller ‘fouten’. Je kunt minder ver vooruit kijken en je doet veel ‘op goed geluk’. Als het dan ‘fout’ gaat hoor je jezelf zeggen: “Het mocht niet zo zijn”. Je zou ook kunnen denken: “Dit gaat fout en hoe kan het beter?” Als je veel en vaak tegenslag hebt en je kunt die niet goed aanpakken, dan is coaching nodig. Er is een reden dat het jou ‘overkomt’ en niet de anderen om je heen. Je verliest je sleutels, je tas of je stoot je hoofd, of erger. Je bent ongelukkig en ontevreden, maar je weet niet hoe je nu verder kan. Er is een spreekwoord dat zegt; waar je mee omgaat wordt je mee besmet. Ben jij je wel bewust van de continue beïnvloeding waar jij dagelijks mee omgaat? Hoe denk je eigenlijk over jezelf, of hoe praat je tegen jezelf? Tijdens de coachings-sessies maak ik je bewust van de werkelijke reden waarom je vast zit en je niet goed voelt. Met die nieuwe inzichten en vaardigheden benader je je leven anders en ervaar je het anders. Je trekt minder vervelende situaties aan en je kunt situaties beter oplossen. Je bewaakt je grenzen waardoor je meer ruimte hebt voor creativiteit en het heden.

Herken je jezelf in de volgende vragen?

 • Maak je wel eens onnodige  fouten?
 • Is er iemand in je omgeving die meer kritiek geeft dan waardering?
 • Ben je de afgelopen 2 weken iets kwijtgeraakt wat je echt nodig had?
 • Is er iemand in je omgeving  die negatief reageert als jij je opgewekt en uitgelaten gedraagt?
 • Heb je een of meerdere gewoontes waarvan je weet dat ze schadelijk zijn voor je gezondheid of je algeheel welbevinden? Denk dan aan tabak, alcohol, suiker, internetgebruik, goklust.
 • Ken je iemand die zijn fouten alleen maar toegeeft als het niet anders kan maar er zelfs dan nog steeds geen verantwoordelijkheid voor wil nemen?

Al heb je maar op één van deze vragen met ‘ja’ geantwoord… Zou je hier iets aan willen veranderen?

Neem dan even contact met me op!

Relatieproblemen opgelost. Nou misschien moet ik het anders zeggen. Door de behandeling bij jou ben ik erachter wat ik projecteerde op mijn partner en wat hij op mij projecteerde en dat er nog iets anders aan de hand was. Je bracht zo mooi in beeld welke belemmerende gedachten en emoties er tussen ons stonden om echt naar elkaar te kunnen kijken. We hebben ze met de hulp van Hayo kunnen oplossen of ontstoren zoals we dat nu noemen. Vertrouwen is weer aan het groeien en ik heb goede hoop dat het ons gaat lukken. Mijn geluk hangt niet langer van mijn partner af maar van mezelf. Ik zoek nu vervulling in mijzelf en dan is het weer leuk om samen te zijn! Dank je wel.
Sandra en Henk

 

Jouw coaching is een makkelijke manier om oppervlakkige vervelende gevoelens te verminderen of zelfs helemaal weg te halen. Alle emoties die je beperken in je doen en laten kan ik verminderen zodat ze mij niet langer ‘lastig vallen’ en op die manier kan ik weer dingen ondernemen die ik anders niet zou doen. Dat werkt heel bevrijdend en mijn hoogtevrees is over!
Ik had bloosangst en dus bloosde ik altijd op de verkeerde momenten. Met jouw hulp heb ik het in korte tijd zo weten te veranderen dat ik er geen last meer van heb. Ik ben er hartstikke blij mee!
Wander

“Een goede ondersteuning voor het balanceren van mijn lijf en geest. Ik voelde mij na de sessie vaak opgelucht, licht, helder en het gaf mij richting.
Je duidelijke en liefdevolle begeleiding heeft mij gesterkt in het doorhakken van moeilijke knopen in mijn leven. Dank je wel Hayo”
E. vd H.

“Met mijn verhaal kwam ik een tijdje geleden bij je binnen en ik moet bekennen dat ik mij nu een heel stuk beter en stabieler voel. Jouw adviezen zijn zo praktisch dat ik het makkelijk was om ze toe te passen. De oefeningen om in het ‘hier en nu’ te komen doe ik bijna dagelijks en zorgen ervoor dat ik mijn werk weer kan doen. Dank voor jouw steun en wijsheid!!”
M. B.