Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Lyme `Teken aan de wand´

mei 17, 19:30 - 22:00

| €10
Lyme boek

Lyme wordt tegenwoordig steeds meer als mogelijke oorzaak in verband gebracht met ernstige chronische ziektes zoals Parkinson, Alzheimer, atherosclerose, ME, en zelfs aan ALS of tumoren. Dit leidt tot nieuwe inzichten en het ontdekken van mogelijke oplossingen; niet alleen voor Lyme, maar dan ook voor mensen met tot nu toe ongeneeslijk geachte ziektes.

Hayo Bol behandelt mensen via een natuurgeneeskundige benadering met (mogelijke) chronische Lyme klachten. In het eerste deel van de avond gaat Hayo in op wat Lyme is en wat belangrijk is bij behandeling. Ook schetst hij een beeld van ziekte vanuit een holistisch perspectief, met preventieve gezondheidszorg als uitgangspunt. Daarnaast komen tien halsstarrige mythen die over Lyme blijven rondzingen aan de orde. Het oplossen van een probleem begint met het (h)erkennen ervan.

In het tweede deel van de avond neemt sociaal-onderzoeker en schrijver Huib Kraaijeveld de aanwezigen in een dialoogvorm mee op een andere ontdekkingstocht. Kan een verborgen parasitaire ziekte een verborgen parasitair sociaal systeem zichtbaar maken? Welke systemen spelen hier een rol in? Is de huidige ontkenning van de aard en omvang van de Lyme epidemie per ongeluk ontstaan of georganiseerd? Waarom worden mensen eerder naar de psychiatrie verwezen dan behoorlijk behandeld? Waarom worden zieke kinderen bij hun ouders weggehaald en worden hun artsen aangevallen? Is er een mogelijke laag van zingeving te ontdekken, op individueel of juist collectief niveau? Is er hoop op echte verandering? Hoe kan jij daaraan meedoen?

De avond is bedoeld voor chronisch zieken, voor mensen met ‘vage klachten’ en voor geïnteresseerde behandelaars.  Het is een holistisch verhaal geworden met preventieve gezondheidszorg als uitgangspunt. Hierdoor worden de verbanden zichtbaar over hoe deze ziekte is ontstaan en wat je zelf eraan kunt doen. Immers: opgeven is geen oplossing. Iedereen die een persoon kent met (mogelijk) Lyme is hierbij uitgenodigd. Het oplossen van een probleem begint met het herkennen ervan.

‘Het boek Teken aan de Wand’ is op deze avond gesigneerd te koop voor 33 euro.
Graag gepast en contant meenemen.

Gegevens

Datum:
mei 17
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€10

Organisator

Hayo Bol
Telefoon:
06-28240598
E-mail:
Website:
www.hayobol.nl

Locatie

Parkflat Stadsfenne
Dekemalaan 17
Sneek, 8604 ZG Nederland
+ Google Maps